EbbieWear

Olika typer av sjalar och knytningar

Med en och samma knytning kan du variera bärställning på bebisen – sittande mage mot mage, liggande som i din famn och när bebisen blir större även sittande framåtvänd. Vill du, kan du amma med din bebis liggandes eller sittandes i bärsjalen. När du använt din sjal ett tag märker du vilka sätt som passar dig och ditt barn bäst.

Våra olika typer av sjalar:

Långsjal i trikå

För dig som vill bära ergonomiskt och nära! Med en långsjal kan du bära bebisen så mycket som du och bebisen vill. Det går att variera hur bebisen blir buren på många olika sätt, t ex, mage mot mage, liggande, framåtvänd mm. Långsjalen i trikå blir lätt en favorit och nästan som ett extra plagg eftersom du kan ha den knuten på dig hela dagen och ta i och ur bebisen så ofta du vill utan att behöva knyta om sjalen.

Långsjal i vävt tyg

Många upplever att när barnet blir större så vill de ha mer stadga i sjaltyget. Knytningarna är desamma, plus att du även kan göra fler varianter, t ex olika ryggknytnigar.

Ringsjal i trikå

Mjuk och följsam sjal för den lilla bebisen. Enkel att ta på och av. Lätt att ha med. Ett bra komplement till vagnen..

Ringsjal, vävd (finns med och utan ficka i svansen)

Är lite att jämföra med en sulky. Perfekt för dig som har ett barn som vill gå ibland och bli buren ibland. Lätt att ta i och ur barnet. Går att bära i både på mage och rygg.


Se till att barnet är piggt, mätt och "torrt" innan du knyter upp henne första gången och, förstås, att du själv är på gott humör och inte stressad! Sätt barnet i sjalen och rör på dig! Ta gärna en kort promenad.

Känner du dig osäker på att knyta sjalen kan du t räna med en docka, en kudde, en mjölpåse eller liknande tills du känner dig säker på knytningen.

Kontakta gärna mig om du behöver hjälp att välja!